Diagnostiek

Röntgendiagnostiek

Op onze praktijk beschikken we over een digitaal röntgensysteem waarmee we het gehele dier op de foto kunnen zetten. Röntgendiagnostiek is ideaal om botstructuren, thorax(longen) en veel buikstructuren van “binnenuit” te zien.

Echografie

We hebben een echoapparaat waarmee we dracht kunnen vaststellen en b.v. blaasstenen. Eén keer per week bezoekt echo specialist Frederique Bouvé de praktijk om specialistische echo’s te maken.

Bloedonderzoek

In ons lab staat een aantal bloedanalyse apparaten waarmee we snel bepalingen kunnen doen en dus snel een conclusie kunnen trekken over de ernst van bepaalde aandoeningen.

Urine onderzoek

Urine onderzoek is een belangrijk onderdeel van het onderzoek bij een ziek dier. Uitgebreid urine onderzoek voeren wij zelf uit.

Mest onderzoek

In de ontlasting van dieren kunnen wormeieren zitten die we met het blote oog niet kunnen zien. Onze paraveterinairen voeren zelfstandig ontlasting onderzoek uit en kunnen u een gericht advies geven over ontwormen, specifiek voor uw dier.

Mestonderzoek paard

Paarden hebben vaak last van worminfecties. Er is echter resistentie opgetreden voor bepaalde wormmiddelen. Om deze reden is een ontwormingskuur voor een paard zogenaamd recept plichtig (zonder recept van een dierenarts niet te koop)

Wij bieden u mestonderzoek aan om te onderzoeken of er een wormbesmetting is en hoe groot deze besmetting is. Daarna geven wij u een goed advies om uw paard wel of niet te behandelen met een wormmiddel en welk middel dat precies moet zijn. Om dit advies zo goed mogelijk te geven vragen wij u wanneer het paard voor het laatst ontwormd is, met welk middel, wanneer het paard voor het laatst op de weide stond en met welke andere paarden.

Brengt u uw mest liefst voor 15:00, zo vers mogelijk, u krijgt dan dezelfde dag een uitgebreid advies. Graag verpakt in plastic, met naam van het paard en van uzelf.